Hullajó lakások (Chuecatown)

Több híres, a maci témával, vagy a macikat bemutató filmről tettünk említés már (BearCity, Bear Nation, Cachorro – Bear Cub), sajnos azonban azok közül egyet sem mutattak be Magyarországon, még a magát LMBT filmfesztiválként hirdető rendezvény sem válogatott be egyetlen egy macis alkotást sem programkínálatába.

Van egy üdítő kivétel, egy spanyol film, amit szintúgy nem láthattunk a melegfesztiválon, de szerencsére az HBO az elmúlt években többször is műsorra tűzte. Az eredetileg Chuecatown címet kapott spanyol alkotás az angolszász területeken Boystown névvel került bemutatásra még 2007-ben, nálunk pedig Hullajó lakások címmel láthattuk.

A történet Madrid hanyatló, kiöregedett kerületében a Chueca negyedben játszódik, ami váratlanul divatos környékké válik a melegek körében. Egyre többen keresnek ott házat, lakást. Az ingatlanügynök Victornak fellendül az üzlete, feltett szándéka, hogy lefölözni a hasznot a többiek elől. Az egyetlen gond, hogy az ígéretes ingatlanokban idõs hölgyek laknak, akik évtizedek óta itt élnek, és nem áll szándékukban elköltözni. Victort azonban ilyen „apróság” nem zavarja. Éjszakánként gyilkolja az öregeket, hogy azután a gazdag ügyfeleinek adja a megüresedett lakásokat. A történet központi szereplője persze rövidesen egy maci pár lesz…

Főbb szerepekben: Ángel Burgos (Mario), Margarita Calatayud (Abuela de Lola), Joan Crosas (Sr. Pardo – a maci pár idõsebb tagja), Carlos Fuentes (Rey – a fitalabb maci), Mariola Fuentes (Lola), Antonio Municio (Raul), Pepón Nieto (Leo), Pablo Puyol (Víctor). Rendező: Juan Flahn.

A spanyol macis vígjáték többek között az Outfest fesztiválon a legjobb nemzetközi film díját nyerte el, de díjazták a Los Angeles-i Meleg és Leszbikus Film Fesztiválon is 2008-ban, valamint az Ausztrál Sydney Mardi Gras Film Fesztiválon 2009-ben.

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?