BearCity – Macik, Szex, és New York

Amikor a „Szex és New York” és a „Fiúk a Klubból” találkozik. Így írta le a „BearCity” egyik készítője az új macis filmet, melynek bemutatója a hétvégén volt New Yorkban.

A történet központjában Tyler áll, akit egy nem túl monogám maci pár Fred és Brent (Stephen Guarino, „The Big Gay Sketch Show”) invitál New York városába, ahol egy csapásra a bonyodalmaktól sem mentes maciközösségben találja magát. Tyler életét hamarosan az „alfamaci” Roger (Gerald McCullouch) kavarja fel… amivel kezdetét is veszi a romantikus komédia, minden méretben.

A BearCity New York után világ körüli útra indul, és számos meleg filmfesztivál kínálatában is helyet kapott. A hamarosan kezdődő Budapest Pride filmkínálata ugyan még nem ismert, de visszanézve az elmúlt éveket, sajnos egyetlen egy macis témájú filmmel sem találkozhattunk, pedig időről-időre jelennek meg macikkal foglalkozó dokumentumfilmek és sikeres játékfilmek. Némelyikük még Magyarországon szinkronnal is forgalmazásra került, mint pl. a 2007-ben készült spanyol Hullajó lakások (Chuecatown vagy Boystown), amit sokáig az HBO is műsorra tűzött. De pl. a szintén spanyol készítésű mozi, a Cachorro (vagy Bear Cub 2005-bõl) sajnos a mai napig nem érkezett meg hazánkba semmilyen formában, pedig ez a film számos elismerést kapott. A nagyobb amerikai macis eseményekről és közösségekről több maci életének bemutatásával Bear Run címmel készült dokumentumfilm 2008-ban, de ez sem tűnt elég érdekes a magyarországi bemutatáshoz.

Ezért a BearCity megtekintésére is valószínűleg várnunk kell a novemberre ígért nemzetközi DVD megjelenésig. Forgalmazója a TLA – egy meleg és leszbikus filmek nemzetközi forgalmazására szakosodott cég -, így interneten Magyarországról is megrendelhető lesz, amennyiben ezt a filmet sem forgalmazná egyetlen magyar kiadó sem. 

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?