BearCity – Macik, Szex, és New York

Amikor a „Szex és New York” és a „Fiúk a Klubból” találkozik. Így írta le a „BearCity” egyik készítője az új macis filmet, melynek bemutatója a hétvégén volt New Yorkban.

A történet központjában Tyler áll, akit egy nem túl monogám maci pár Fred és Brent (Stephen Guarino, „The Big Gay Sketch Show”) invitál New York városába, ahol egy csapásra a bonyodalmaktól sem mentes maciközösségben találja magát. Tyler életét hamarosan az „alfamaci” Roger (Gerald McCullouch) kavarja fel… amivel kezdetét is veszi a romantikus komédia, minden méretben.

A BearCity New York után világ körüli útra indul, és számos meleg filmfesztivál kínálatában is helyet kapott. A hamarosan kezdődő Budapest Pride filmkínálata ugyan még nem ismert, de visszanézve az elmúlt éveket, sajnos egyetlen egy macis témájú filmmel sem találkozhattunk, pedig időről-időre jelennek meg macikkal foglalkozó dokumentumfilmek és sikeres játékfilmek. Némelyikük még Magyarországon szinkronnal is forgalmazásra került, mint pl. a 2007-ben készült spanyol Hullajó lakások (Chuecatown vagy Boystown), amit sokáig az HBO is műsorra tűzött. De pl. a szintén spanyol készítésű mozi, a Cachorro (vagy Bear Cub 2005-bõl) sajnos a mai napig nem érkezett meg hazánkba semmilyen formában, pedig ez a film számos elismerést kapott. A nagyobb amerikai macis eseményekről és közösségekről több maci életének bemutatásával Bear Run címmel készült dokumentumfilm 2008-ban, de ez sem tűnt elég érdekes a magyarországi bemutatáshoz.

Ezért a BearCity megtekintésére is valószínűleg várnunk kell a novemberre ígért nemzetközi DVD megjelenésig. Forgalmazója a TLA – egy meleg és leszbikus filmek nemzetközi forgalmazására szakosodott cég -, így interneten Magyarországról is megrendelhető lesz, amennyiben ezt a filmet sem forgalmazná egyetlen magyar kiadó sem. 

WOOFdate

WOOFSKN | Maci Viselet

Medve ruházat, macis cuccok! Egyedi, máshol nem kapható macis pólók, trikók, pulóverek, uszónadrágok és sapkák. Divatos kiegészítők maciktól maciknak kizárólag a woofskn.com oldalon.

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?