Ben Cohen a homofóbia ellen

Ben Cohen 32 éves angol rögbi játékos május 19-től az USA-ban folytatja “Ben Cohen Acceptance Tour 2011” elnevezésű körútját a homofóbia és a megfélemlítés ellen. Ben Cohen rendkívül népszerű a meleg macik körében – nem véletlenül kezdte mostani körútját angliai macis klubokban -, ám ő maga nem meleg. Házas, két kislány (4 éves ikrek) édesapja, és a Sale Sharks nevű rögbi klub játékosa. Képzett helikoptervezető, hobbija az agyaggalamb-lövészet és a motorozás.

2009-ben szerepelt az Attitude című híres melegújság címlapján, tavaly részt vett az angol egészségügyi melegszervezet, a GMFA sportnapján. Valamint ő volt az első profi sportoló, aki támogatta az „It’s Gets Better” fiatal melegeket segítő kampányt.

Idén április 8-án pedig „Sörözz Bennel” címmel kezdte meg turnéját: angliai és észak-amerikai városokban személyesen áll ki a homofóbia és a megfélemlítés ellen.

Ben Cohen majdnem siket, 33 százalékos halláskárosodással született. Noha hivatalosan soha nem akadályozták profi pályafutásában, számos nehézséggel kellett megküzdenie. Ahogy a Compete magazin véli: a siketség hasonlít a melegséghez. A siketség ugyanúgy nem önálló döntés, választás kérdése, mint a melegség. A siket emberek közössége, hasonlóan a meleg közösségekhez gyakran láthatatlan a többségi társadalom részére. Nem lehet azonnal felismerni, csak amikor valaki valamilyen cselekedettel „előbújik”.

„Teljes szívemből támogatom a homofóbia elleni kiállást, és belső kényszert érzek, hogy tegyek valamit. Itt az idő, hogy kiálljunk azoknak a fiatal embereknek a jogaiért és támogatásáért, akiket sérelem ért. Sportolóként tudom, hogy nem elég, ha csak a testünk erős. Szükségünk van erős személyiségre és a hangunkra, hogy támogassuk azokat, akiknek szükségük van rá, és megérdemlik. Minden embernek ezen a bolygón joga van az önazonossághoz, a szeretethez és a boldogsághoz. Arra kérek mindenkit, hogy álljon ki velem együtt, és hozzunk változást. Állj ki az egyenlőségért, állj ki a megfélemlítés ellen!”

WOOFdate

WOOFSKN | Maci Viselet

Medve ruházat, macis cuccok! Egyedi, máshol nem kapható macis pólók, trikók, pulóverek, uszónadrágok és sapkák. Divatos kiegészítők maciktól maciknak kizárólag a woofskn.com oldalon.

4 hozzászólás

  1. nemkamust_40ig
    2011-05-17

    Nagyon ledöbbentem az irás igazságán, én is hallássérült meleg vagyok és teljesen átérzem amit ö, a hideg futkosott a hátamon amikor elolvastam a cikket….

Vélemény, hozzászólás?