Rögbi

Valószínűleg a hír miszerint egy torontói meleg rögbi klub, nevezetesen a Muddy York Rugby Football Club új tagokat toboroz, nem különösen fontos információ errefelé, ezért ezt a vonalat nem is erősítenénk.

A téma csak annyiban ragadott meg minket is, hogy ezek a sportklubok előszerzettel készítettnek tagjaikról erotikus fényképeket, adnak ki naptárakat, amikért cserébe adományokat várnak a klubjuk működtetéséhez. 

A férfias sportokat kedvelő – és persze az ilyeneket nézni szerető – melegek körében egyre népszerűbb a rögbi, csak ez a torontói klub 2 csapatot nevezet be a meleg rögbi világbajnokságra.

A sportág népszerűbbé válásához hozzájárul valószínűleg Gareth Thomas „előbújása”, és az a nem túl régi hír is, hogy történetéből film készül.

Az első „meleg” rögbi klub 1995-ben alakult Angliában (London’s Kings Cross Steelers). Majd három év telt el a következő meleg rögbi klub megalakulásáig, de 1998-ban már Anglián kívül az Egyesült Államokban is létrejött hasonló sportklub.

2001 szeptember 11. váratlan lökést hozott a meleg rögbi népszerűségében. Mark Bingham a Los Angeles Fog játékosa egyike volt annak a 4 embernek, akik az United Airlines 93-as járatának utasakén szembeszálltak a gépet eltérítő Al Qaeda terroristákkal. 

Mark Bingham mint meleg (maci) rögbi játékos nemzeti hőssé vált Amerikában. Ami nem csak a melegek megítélésében hozott kedvező fordulatot, de sok meleg férfi is új hősének sportja felé fordult, vagyis kipróbálta a milyen is a rögbi.

2001-ben öltött szervezett formát a meleg rögbi csapatok szövetsége (IGRAB – Gay Rugby Association and Board). 2002-ben a hivatalos bajnokság már Mark Bingham emlékére a Bingham Kupa néven került megrendezésre, a világbajnokság azóta is Bingham Cup néven ismert, és kétévente rendezik meg (legközelebb 2012-ben).

Magyarországon ha valaki esetleg érdeklődne a rögbi után (túl a szexi játékosok képeinek nézegetésén), a Budapest Bears csapatában is megteheti. De figyelem, a Budapest Bears Rugby Club nem egyenlő a Magnum Szauna macis eseményeivel, amit szintén Budapest Bears néven hirdetnek… bár ki tudja, lehet hogy előbb-utóbb meleg rögbi csapatuk is lesz.

WOOFdate

WOOFSKN | Maci Viselet

Medve ruházat, macis cuccok! Egyedi, máshol nem kapható macis pólók, trikók, pulóverek, uszónadrágok és sapkák. Divatos kiegészítők maciktól maciknak kizárólag a woofskn.com oldalon.

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?