Rögbi

Valószínűleg a hír miszerint egy torontói meleg rögbi klub, nevezetesen a Muddy York Rugby Football Club új tagokat toboroz, nem különösen fontos információ errefelé, ezért ezt a vonalat nem is erősítenénk.

A téma csak annyiban ragadott meg minket is, hogy ezek a sportklubok előszerzettel készítettnek tagjaikról erotikus fényképeket, adnak ki naptárakat, amikért cserébe adományokat várnak a klubjuk működtetéséhez. 

A férfias sportokat kedvelő – és persze az ilyeneket nézni szerető – melegek körében egyre népszerűbb a rögbi, csak ez a torontói klub 2 csapatot nevezet be a meleg rögbi világbajnokságra.

A sportág népszerűbbé válásához hozzájárul valószínűleg Gareth Thomas „előbújása”, és az a nem túl régi hír is, hogy történetéből film készül.

Az első „meleg” rögbi klub 1995-ben alakult Angliában (London’s Kings Cross Steelers). Majd három év telt el a következő meleg rögbi klub megalakulásáig, de 1998-ban már Anglián kívül az Egyesült Államokban is létrejött hasonló sportklub.

2001 szeptember 11. váratlan lökést hozott a meleg rögbi népszerűségében. Mark Bingham a Los Angeles Fog játékosa egyike volt annak a 4 embernek, akik az United Airlines 93-as járatának utasakén szembeszálltak a gépet eltérítő Al Qaeda terroristákkal. 

Mark Bingham mint meleg (maci) rögbi játékos nemzeti hőssé vált Amerikában. Ami nem csak a melegek megítélésében hozott kedvező fordulatot, de sok meleg férfi is új hősének sportja felé fordult, vagyis kipróbálta a milyen is a rögbi.

2001-ben öltött szervezett formát a meleg rögbi csapatok szövetsége (IGRAB – Gay Rugby Association and Board). 2002-ben a hivatalos bajnokság már Mark Bingham emlékére a Bingham Kupa néven került megrendezésre, a világbajnokság azóta is Bingham Cup néven ismert, és kétévente rendezik meg (legközelebb 2012-ben).

Magyarországon ha valaki esetleg érdeklődne a rögbi után (túl a szexi játékosok képeinek nézegetésén), a Budapest Bears csapatában is megteheti. De figyelem, a Budapest Bears Rugby Club nem egyenlő a Magnum Szauna macis eseményeivel, amit szintén Budapest Bears néven hirdetnek… bár ki tudja, lehet hogy előbb-utóbb meleg rögbi csapatuk is lesz.

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?