Gareth Thomas, az első vállaltan meleg Rugby játékos!

Gareth Thomas (1974 Július 25. 191 cm, 103 kg) egy sport legenda, Wales rugby csapata 1978 óta az ő kapitánysága alatt szerezett 2005-ben újra Grand Slam-győzelmet.

A sikeres rugby játékos fiatalkori szerelmével élt 2002 óta házasságban, ami 2006-ban a többszöri sikertelen gyermekvállalási próbálkozásuk után és a feleségének tett „coming out” hatására, megromlott. Ezt követően egy mérkőzés után 2006 novemberében Gareth Thomas az öltözőben lelkileg összeomlott, és kifakadt. Ekkor vallotta be edzőjének egy privát beszélgetés keretében hogy meleg, ami nagy lelki megkönnyebbülés volt számára. Környezete és innentől kezdve csapattársai is tudtak homoszexualitásáról, de ez számukra nem jelentet problémát.

Nemi vonzódása a rugby világában nyílt titokká vált házasságának megromlását követően, ugyan csapattársai nem csináltak ügyet a dologból, de félt és nyomasztotta ez a helyzet. Korábban ezért is titkolta, és ment bele a „heteroszexuális” életvitelbe, de tudta hogy erre nem csak ő, de környezete egészsége is rámehet. Felesége nem ment bele a további „színjáték” fenntartásába, elváltak.

A történtekről 2009 decemberében több interjúban is nyilatkozott és azt mondta, örül hogy 20 év rejtőzködés után kiderült homoszexualitása, és reméli példa lesz mások számára is, hogy ma már lehet valaki sikeres és eredményes úgy is, hogy nem titkolózik, vállalja önmagát. Ugyanakkor azt is hozzátette, ha karrierje indulásakor kiderül róla hogy meleg, soha nem jutott volna idáig.

Gareth Thomas elmondása szerint már 16 – 17 évesen tudta hogy nem a lányok mozgatják meg fantáziáját, hanem sokkal inkább fiú társai, de ahogy mondta: „egy dolog tudni hogy meleg vagy, és más dolog elfogadni azt”.

A rugby egy kimondottan macho, férfias és durva sport, ami egy meleg férfi számára akkoriban elérhetetlen lett volna a sztereotípiák miatt. Ez volt a legnagyobb motiválója annak, hogy homoszexualitását titkolja. Ennek érdekében – hogy a titok ki ne derüljön – néha túlkompenzált, durva és erőszakos volt. 2007-ben a nemzetközi mérkőzésektől visszavonult, de tervei szerint a Cardiff Blues csapatában még pályára lép.

Gareth nem a „meleg rugby játékos” szeretne lenni, hanem egy rugby játékos, aki mellesleg meleg is.

WOOFdate

WOOFSKN | Maci Viselet

Medve ruházat, macis cuccok! Egyedi, máshol nem kapható macis pólók, trikók, pulóverek, uszónadrágok és sapkák. Divatos kiegészítők maciktól maciknak kizárólag a woofskn.com oldalon.

Hozzászólás

  1. Gareth Thomas csuda pasi nagyon bejön nekem, de látjátok még az annyira Liberális Országokban mint Anglia sem egyszerû egy fiatal embernek érzéseit ,hova tartozását bevállalnia még Õ maga is azt nyilatkozta “ha karrierje indulásakor kiderül róla hogy meleg, soha nem jutott volna idáig.” no komment

    Én sem vállalnám máshova tartozásomat egy állás interjún azt hiszem, de vannak olyan körök ahol igenis fel kell vállalnod családod, barátaid. No a masik dolog gondolom 20 évig nem magazinokra matyizgatott, hanem csak létesitett valamilyen szexuális kapcsolatot ferfiakkal is, azt hogy tudta megélni? Arra azért kiváncsi lennék… I love Rugby

Vélemény, hozzászólás?