Walter Van Beirendonck tavasz-nyár

Május kilencedikén tartotta divatbemutatóját Walter Van Beirendonck, a kicsit merész de mindenképpen életet és vidámságot sugárzó belga származású meleg divattervező. Új, a 2010 tavaszára és nyarára készült férfi kollekciója a WONDE® nevet kapta.

Van Beirendonck mostani bemutatója három szóban lenne leírható: színes, színes, és színes. Férfi modelljei mint mindig most is főleg izmosabb, szemrevaló mackókból álltak, így a divat iránt kevésbé, ám az esztétikus macik iránt kifejezett érdeklődést mutató férfiak sem unatkozhattak.

A kifutóra egy kör alakú, hátulról megvilágított narancssárga „dombság” mögül érkeztek a többnyire élénk színű rövidnadrágban vagy kivágott (laza viseletű) felsőben pózoló „bocsok”. A show végére már csak egy szexi alsó maradt az amúgy sem túlöltözött modelleken, természetesen a divatbemutató részeként, a nyári alsógatya trend megismertetése érdekében.

Walter Van Beirendonck (Brecht február 4., 1957) belga divattervező. Diplomát 1980-ban szerzett a Royal Arts Academy hallgatójaként Antwerpenben. 1983 óta készít jellemzően a vizualitás, az irodalom és a különböző embercsoportok ihlette saját kollekciókat. Munkáira kezdetektől fogva jellemzőek a szokatlan színkombinációk és a vizuális elemek, grafikák.

Híresebb munkái közé tartozik a U2 „PopMart Tour” jelmezei 1997-ben. 1999-ben Flandria tiszteletbeli kulturális nagykövetének is megválasztották. Walter Van Beirendonck amúgy azon kevés tervezők közé tartozik, aki meleg maci létére előszeretettel tervez ruhákat maciknak is.

Weboldal: www.waltervanbeirendonck.com

Írta:

Zoli, a gaybears.hu alapító szerkesztője.

3 hozzászólás

 1. emmor
  2010-05-15
  Válasz

  Webshop alapjan tenyleg eleg magas arkategoria, messze a premium streetwear cuccok felett vannak az arak, pl polo laza 45ezer, a W-s alsogatya meg 25 pedig vallalnek siman par darabot, de ennyiert…

 2. tigrisxx66
  2010-05-14
  Válasz

  Becsben a Praterstrassen van uzlete. De mereg dragak a cuccai. Leertekeleskor is. Es abba a kategoriaba tartoznak a dolgai, amit nagyon tudni kell viselni.

 3. 2010-05-14
  Válasz

  Hát ezen a divatbemutatón én is szivesen lennék néző 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük