Izmos bocstól a bálnáig

Sokan még mindig a macikat a kövér emberekkel azonosítják. Persze tévesen. Itt is, és más helyen is sokan sokszor próbálták már definiálni a „bear”, „cub”, „chubby” és a többi angol kifejezéseket, melyek elég jól elkülönülnek egymástól, a fiatal vékony kis bocstól, az idős „bálnáig”. Itt a képekben egy-egy ember életét övező „státuszokat” mutatunk, mivel a legtöbben átmennek több változáson is. Van aki maciból lesz izmos maci, és nyunyóból izmos maci sem ritka. Na meg gyakran a nyunyókból az idő elteltével akár bálnák is lehetnek… Igazi macik azok akik annak születnek, erős, karakteres férfiak. Legtöbben az izmos macikat szeretik, de azért legtöbbünknek tenni is kell!

Aztán vannak speciális esetek is. Mint például akik direkt hizlalják magukat, vagy csak a pocakjukat szeretnék szép nagyra növeszteni. Ők a „gainerek” (tömegnövelők). A legismertebb ilyen „nemzetközi” személy „sfgutmuscle”. Aki valamikor egy igen szexi izmos bocs volt, úgy harminc éves kora körül, mára pedig egy bálna lett… önszántából.

Egy bizonyos fokig értem azokat, akik szeretik a pocakos pasikat, vagy akik nem bánják ha van rajtuk mit fogni. De az említett „SFgutmuscle” már 10 éve is egy szép bocs volt, aztán úgy 120 kiló körül is még jól nézett ki. Ja igen, van akinek jól áll a pocak! De 130-150 kiló már kóros kövérség, mely aligha nevezhető egészségesnek. Ezen valószínűleg az sem változtat, ha sok a témával foglalkozó fórumon olvashatunk az egészséggel foglalkozó írásokat.

A másik alapvető tévhit a macikkal kapcsolatban, hogy azért dagik (egyébként nem dagik) mert lusták. Nem, a macisság a szó angolszász értelmében, tehát a „gay bear” leginkább férfiasságot jelent, erőt, és szőrös testet. Tehát a „maci” az egy erős, nagyobb darab férfi, aki azért nagy, mert a természet erős csontozattal és testfelépítéssel áldotta meg, amire persze sokan sporttal rá is segítenek. Szóval egy sportot kedvelő csoportról van szó. Nem véletlenül van tele az internet a macis kirándulásokkal.

Itt azért máris megemlíthetjük a sportolókat, akik tipikus macijelöltek. Mivel az aktív sportolást abbahagyó férfiak jellemzője a feszes pocaknövesztés. Mely sokak számára nagyon szexi! És igen, a pocak is nagyon sokfajta lehet. Van feszes és löttyedt vagy sörhas, és hurka. Egy igazi macis pocak persze feszes, nem lóg.

Aztán sokak számára vitatott dolog hogy egy macihoz hozzá tartozik e a szőr. A macisság az csak egy testalkat, vagy több adottság együttes meglétekor nevezzük annak? Persze az alkat elengedhetetlen feltétel, de a szőrös test, de minimum az arcszőrzet is hozzá tartozik. Nincs maci szőr nélkül!

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?