Hairrison

Idén hatodik alkalommal, több mint 25.000 macival és maci rajongóval, 300.000 amerikai dollárnyi adománnyal non-profit szervezeteknek, alkalmanként ezreket is megmozgató bulikkal úgy tűnik véget ért a Hairrison Street Fair az Egyesült Államok béli San Francisco város SOMA kerületében. A világ egyik, ha nem a legnagyobb meleg közösségét magáénak tudó városban nem rendezik meg a világviszonylatban is jelentős idei macis eseményt, illetve a hozzá kapcsolódó tucatnyi rendezvényt, vásárt, kiállítást és az utcai kavalkádot.

A szervezők döntésüket egy sajnálatos halálesettel és a gazdasági válsággal indokolták. Ugyanakkor nem zárták ki hogy a jövőben ismét híres maciközponttá váljon a Hairrison Street Fair és a San Francisco-i Bear Week legalább évente 10 napra.

A Hairrison mára már védjeggyé vált, kinőtte San Francisco városát, az Egyesült Államok más helyein is több esemény viseli, pontosabban viselte a Hairrison védjegyet, mint a Polar Bear Weekend Kaliforniában.

A Hairrison Street Fair és a San Francisco Bear Week szervezője egy PrideWorks nevet viselő kaliforniai non-profit szervezet. Magát a macis eseményeket 2003-ban Pete King kezdeményezte, és 2008-ig szervezte. A PrideWorks jogvédő tevékenységeket valamint AIDS prevenciót folytat, küzd a homofóbia és kirekesztés ellen, támogatja a LMBT közösség megerősödését (anyagilag is). Eseményeikre melyek célja többek között a macisabb férfiak szembeni előítéletek letörése és a macik életmódjának megismertetése. Ennek érdekében rendszeresen hívtak macis zenészeket és képzőművészeket.

A fentiek miatt szintén elmarad a 2010 év elejére meghirdetett négy napos (adománygyűjtő buli) a Polar Bear Weekend is, ami a Lazy Bear Weekend-nek nyáron helyet adó kaliforniai csendes kisvárosban a tél közepén évek óta sikerrel zajlott. A lemondott, elmaradó események helye betöltetlen maradt, a bulik szervezését nem vette át más szervezet vagy közösség.

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?