Hairrison

Idén hatodik alkalommal, több mint 25.000 macival és maci rajongóval, 300.000 amerikai dollárnyi adománnyal non-profit szervezeteknek, alkalmanként ezreket is megmozgató bulikkal úgy tűnik véget ért a Hairrison Street Fair az Egyesült Államok béli San Francisco város SOMA kerületében. A világ egyik, ha nem a legnagyobb meleg közösségét magáénak tudó városban nem rendezik meg a világviszonylatban is jelentős idei macis eseményt, illetve a hozzá kapcsolódó tucatnyi rendezvényt, vásárt, kiállítást és az utcai kavalkádot.

A szervezők döntésüket egy sajnálatos halálesettel és a gazdasági válsággal indokolták. Ugyanakkor nem zárták ki hogy a jövőben ismét híres maciközponttá váljon a Hairrison Street Fair és a San Francisco-i Bear Week legalább évente 10 napra.

A Hairrison mára már védjeggyé vált, kinőtte San Francisco városát, az Egyesült Államok más helyein is több esemény viseli, pontosabban viselte a Hairrison védjegyet, mint a Polar Bear Weekend Kaliforniában.

A Hairrison Street Fair és a San Francisco Bear Week szervezője egy PrideWorks nevet viselő kaliforniai non-profit szervezet. Magát a macis eseményeket 2003-ban Pete King kezdeményezte, és 2008-ig szervezte. A PrideWorks jogvédő tevékenységeket valamint AIDS prevenciót folytat, küzd a homofóbia és kirekesztés ellen, támogatja a LMBT közösség megerősödését (anyagilag is). Eseményeikre melyek célja többek között a macisabb férfiak szembeni előítéletek letörése és a macik életmódjának megismertetése. Ennek érdekében rendszeresen hívtak macis zenészeket és képzőművészeket.

A fentiek miatt szintén elmarad a 2010 év elejére meghirdetett négy napos (adománygyűjtő buli) a Polar Bear Weekend is, ami a Lazy Bear Weekend-nek nyáron helyet adó kaliforniai csendes kisvárosban a tél közepén évek óta sikerrel zajlott. A lemondott, elmaradó események helye betöltetlen maradt, a bulik szervezését nem vette át más szervezet vagy közösség.

WOOFdate

WOOFSKN | Maci Viselet

Medve ruházat, macis cuccok! Egyedi, máshol nem kapható macis pólók, trikók, pulóverek, uszónadrágok és sapkák. Divatos kiegészítők maciktól maciknak kizárólag a woofskn.com oldalon.

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?