Parada (Pride)

Nem feltétlenül macis (de egészen biztosan nem nyunyó) filmet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. A film a szomszédos Szerbiában játszódik, műfaját tekintve a téma ellenére is inkább szórakoztató mint sem drámai. Elsöprő népszerűséggel vetítették Szerbiában, Boszniában és Horvátországban, többen látták mint James Cameron Avatar című filmjét, ám nem csak ezért, hanem aktualitásai miatt is ajánljuk.

Belgrádban a melegek meg szeretnék rendezni az első Büszkeség Menetet, de ebben sem a közvélemény, sem a rendőrség nem támogatja őket. A sors fintora, hogy végül egy homofób középkorú maffiózó áll melléjük, aki a délszláv háború alatt kiépített kapcsolatrendszerét felhasználva szervezi meg a melegek védelmét: egy szerb, horvát, bosnyák és albán ex-katonákból, illetve szerb melegekből álló valószerűtlen csapat száll szembe végül a felfegyverzett bőrfejűekkel.

A szerb vígjáték az idei Berlini Filmfesztiválon három díjban részesült, köztük elnyerte a Panoráma program közönségdíját és az Ökumenikus Zsűri különdíját.

Sajnos a “Pride” (Parada/The Parade) Magyarországon nem kerül DVD forgalmazásra, így aki szeretné megnézni még megteheti eredeti nyelven magyar felirattal a budapesti Művész Moziban, valamint a kiadó tájékoztatása szerint Cegléden, Debrecenben és Szentendrén is.

WOOFdate

WOOFSKN | Maci Viselet

Medve ruházat, macis cuccok! Egyedi, máshol nem kapható macis pólók, trikók, pulóverek, uszónadrágok és sapkák. Divatos kiegészítők maciktól maciknak kizárólag a woofskn.com oldalon.

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?