Cachorro, Bear Cub

Egy elveszett film… 2004-ben készült az azóta „macis körökben” kultuszfilmmé vált Cachorro (Bear Cub). Magyarországi bemutatónak semmi nyoma az elmúlt hat évből. Sajnos még a magát meleg, LMBT filmfesztiválként hirdető Budapest Pride programkínálatába sem fért
bele.

A film macis fickók között játszódik, a meleg macisabb férfiak életébe enged betekintést, annak rengeteg problémájával mint a család és a melegség felvállalása vagy az AIDS, nem beszélve a gyermeknevelésről, de persze a számos kellemes, vicces dolog is feltűnik a filmben.

A történet főhőse a tipikus meleg életmódot élő szakállas, mackós alkatú Pedró, aki éli a melegek nemzetközinek mondható életmódját, bulik, utazás, szaunák, pletykák, haverok, stb. Aztán  a nővére Violetta  megbízza azzal, hogy a 9 éves unokaöcsére Bernardora vigyázzon. Az édesanya Indiába utazik két hétre, ezalatt Pedro és Bernardo egyre jobban  megismeri, és megkedveli egymást. Persze a két hétből jóval hosszabb idő lesz, mivel Violettát Indiában letartóztatják. Az elárvult Bernardo és a meleg Pedro között igazi szereteten alapuló kapcsolat alakul ki. Meg kell azonban küzdeni a szigorú nagymamával aki nem tartja helyénvalónak ha egy gyerek  melegek kezei között van…

2004-ben került forgalomba a film, 7 nemzetközi versenyen indult, és ötön nyert is valamilyen díjat. Rengeteg országban moziban is vetítették, például Argentínában, Chillében, Brazilliában, és olyan közeli vallásos, konzervatív (olykor homofób) országban mint Lengyelország is bemutatásra került még abban az évben … és persze Európában sok más helyen is. Érdekes módon a tengerentúlon korhatár-besorolás nélkül ment, Ausztráliában azonban csak kábelen keresztül sugározták.

Eredeti cím: Cachorro [2004]
Írta: Miguel Albaladejo és Salvador García Ruiz.
Rendezte: Salvador García Ruiz.
Információ: IMDb (Sajnos a film hivatalos weboldala már nem érhető el.)

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?