European Bears & Big Men’s Convergence, EBMC élménybeszámoló

Nemzetközi macitalálkozó Budapesten? Volt már ilyen. Az EBMC 1990 óta minden évben megrendezi Európában a nemzetközi buliját, minden évben más és más európai városban. 2001 novemberében  (14. és 19. között) Budapesten jártak a Federation of European Big Men’s Club tagjai, melyről akkor a Mások magazin is írt, illetve a gay.hu az alábbi „élménybeszámolóval” adott hírt.

Sokan várták a november közepén megrendezett nemzetközi macitalálkozót, ennek ellenére csak négyen ha voltunk helyiek. Talán nem a mi pénztárcánkhoz mért belépő árak lehettek a felelősek. Mindennek ellenére, aki jelen volt, jól érezhette magát.

November 15-én a Király fürdőbe látogattak a macik, nem kis feltűnést keltve a helyi fürdőzők között, akik nem tudták mire vélni hogy miért nem maradt víz a medencében. Ennek ellenére mindenki jól szórakozott. Az esti bulin még nem vettem részt kártyám hiánya miatt, ugyanis lekéstem a regisztrációt, amit másnap pótoltam.

Itt ért az első meglepetés, ugyanis a regisztrációs pultnál közölték, hogy nincsen magyar tolmács, így mobilon kértem segítséget, majd átnyújtottam a szervezőnek. Pár perc után egy piros belépő boldog tulajdonosa lettem, majd elláttak infókkal hogy a 15.000 forintos kártyával mely bulikon vehetek részt. Igaz az aznap esti megnyitóra nem volt érvényes mégis bejutottam, ugyanis csúszott a buli. Később nyitott a Tisztelet Bár, ahol korlátlan italfogyasztás mellett lehetett beszélgetni, ismerkedni. Hozzáteszem, hogy mindenki legnagyobb örömére akkor nyitott a Tisztelet Bár, mikor a megnyitó party még tartott, és mivel ott fizetős bár volt, így mindenki átment italért, majd vissza, amit a szállodások igen nem jó szemmel néztek, de nem tudtak mit csinálni.

Az esti Duna Bálon minden résztvevő jelen volt. Kitűnő hangulatban zajlott a traveszti show, miközben Mr. Chubby és Mr. Chaser verseny is zajlott. A 2001-es Mr. Chubby egy angol maci lett, míg a Mr. Chaser díjat egy német fiatalember nyerte. Mindezeket követte a hajnalig tartó disco, ahol két DJ. szolgáltatta a zenét. Mivel itt is fizetős volt a bár, mindenki számolt vissza a Tisztelet Bár nyitásáig, ahol kora reggelig iszogattak akik bírták.

November 18-án délután gyorsan nyitott a vásár, még gyorsabban zárt ami nem csoda, hiszen mindenki izgatottan várta az esti busz első indulását a Gellért fürdő éjszakai bulijára. Hivatalosan ide sem lett volna érvényes a belépőm, de nem hagyhattam ki. A fürdő teljes egésze ki volt bérelve, így a hangulat fergeteges volt mindaddig, míg a beígért gulyásleves helyett, árulni kezdték az 500,- Ft-os szendvicseket. Ennek az lett a következménye, hogy közel négy órai fürdőzés után elkezdtek  szállingózni az emberkék vissza a Hotelba. Az eredetileg hat órásra tervezett fürdőzés nem tudom hogy zárult, mindenesetre 3-4 óra után mi teli busszal tértünk vissza. 

Az utolsó napon, már csak az esti party volt érdekes, ahol hajnalig búcsúzkodtak a friss, és régi barátok. A szervezők megköszönték részvételem a találkozón. Nagyon kellemes, ám néha szomorú hangulatban telt el az éjjel.

Végeredményként: az apróbb szervezési hibáktól eltekintve, nagyon kellemesen telt a találkozó. Sok érdekes ember, új barátságok, és jó programok jellemezték az EBMC 2001 összejövetelét. Köszönet az Inter Continental Hotel dolgozóinak, akik rendkívül toleráns módon kezelték a találkozót.

Azt csiripelik a madarak, hogy hamarosan Budapest újra nemzetközi macitalálkozónak ad majd otthont!

WOOFdate

WOOFSKN | Maci Viselet

Medve ruházat, macis cuccok! Egyedi, máshol nem kapható macis pólók, trikók, pulóverek, uszónadrágok és sapkák. Divatos kiegészítők maciktól maciknak kizárólag a woofskn.com oldalon.

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?