Maciviselet

Testesebb férfibarátaink a mackókultusz kialakulásának korai szakaszában a melegségre jellemző extravagáns viselkedés ellenpontjaként, az „egyszerű férfiasság” oldaláról megközelítve próbálták különválasztani magukat a már akkor is létező, manapság is jellemző sztereotípiáktól. 

Az öltözködésben a „favágó típusú” kockás ing túlhangsúlyozott viselése jellemezte a korszakot, de az akkori divat szigorú kereteit a mai kor medvéi ismét a határok kitágításával próbálják lazítani gombamód szaporodó, interneten terjedő ruházati kollekcióikkal. 

Természetesen ezek a darabok sem nélkülözik az egyszerűséget, hiszen leginkább pólókról, atlétákról, alsónadrágokról, baseball sapkákról van szó a „deszkás” stílus, illetve az outdoor sportokhoz tartozó öltözködés jegyében, mégis sikeresen ötvözik ezeket a manapság lazának és ugyancsak férfiasnak mondott ruhadarabokat, a humoros, néhol polgárpukkasztó feliratokkal, motívumokkal és olykor a félmeztelen, mackós, szőrös férfitest ábrázolásával.

Kiegészítők, illetve a hagyományostól eltérő ruházatok területén egyelőre még gyermekcipőben járunk, de a tervezők már megajándékoztak bennünket karkötőkkel, nyakláncokkal, gyűrűkkel, a szakáll védelmére szolgáló kötött sapkákkal, és van nekünk egy bizonyos wooftease nevű divattervezőnk is medvebőrbe bújtatva, aki a rá jellemző extremitás jegyében harsányabbnál harsányabb ruhakölteményeket ajánl az igazán bevállalós férfiaknak.

Úgy tűnik, hogy a mai divatra jellemzően a maciviseletben is eljön az idő, ahol a határ a csillagos ég lesz, ami fejlődés szempontjából jó, hiszen egyre több igényt elégít ki, viszont a mára már daddy bear- é öregedő alapító tagok nyilván ferde szemmel nézik, hogy mivé alakultak kezdeti törekvéseik.

Kell egyfajta felvállalás ezek viseléséhez -nem csak Beirendonck kollekciójához-, így nem tartok attól, hogy idehaza minden második macin ugyanaz a ruha fog visszaköszönni. Nem bánnám persze, ha a magyar lakosság olyan mértékű nyitottságát tapasztalhatnám, ahol összemosolyoghatnék a velem szembejövő kisnyugdíjassal, miután szemüvegén keresztül elolvassa a pólómon található „Sorry boys, I only date bears” feliratot. Mindenesetre, aki kedvet kap hozzájuk, a woofguy.com oldalon rendelhet magának a különböző ruhadarabokból.

WOOFdate

WOOFSKN | Maci Viselet

Medve ruházat, macis cuccok! Egyedi, máshol nem kapható macis pólók, trikók, pulóverek, uszónadrágok és sapkák. Divatos kiegészítők maciktól maciknak kizárólag a woofskn.com oldalon.

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?