Maciviselet

Testesebb férfibarátaink a mackókultusz kialakulásának korai szakaszában a melegségre jellemző extravagáns viselkedés ellenpontjaként, az „egyszerű férfiasság” oldaláról megközelítve próbálták különválasztani magukat a már akkor is létező, manapság is jellemző sztereotípiáktól. 

Az öltözködésben a „favágó típusú” kockás ing túlhangsúlyozott viselése jellemezte a korszakot, de az akkori divat szigorú kereteit a mai kor medvéi ismét a határok kitágításával próbálják lazítani gombamód szaporodó, interneten terjedő ruházati kollekcióikkal. 

Természetesen ezek a darabok sem nélkülözik az egyszerűséget, hiszen leginkább pólókról, atlétákról, alsónadrágokról, baseball sapkákról van szó a „deszkás” stílus, illetve az outdoor sportokhoz tartozó öltözködés jegyében, mégis sikeresen ötvözik ezeket a manapság lazának és ugyancsak férfiasnak mondott ruhadarabokat, a humoros, néhol polgárpukkasztó feliratokkal, motívumokkal és olykor a félmeztelen, mackós, szőrös férfitest ábrázolásával.

Kiegészítők, illetve a hagyományostól eltérő ruházatok területén egyelőre még gyermekcipőben járunk, de a tervezők már megajándékoztak bennünket karkötőkkel, nyakláncokkal, gyűrűkkel, a szakáll védelmére szolgáló kötött sapkákkal, és van nekünk egy bizonyos wooftease nevű divattervezőnk is medvebőrbe bújtatva, aki a rá jellemző extremitás jegyében harsányabbnál harsányabb ruhakölteményeket ajánl az igazán bevállalós férfiaknak.

Úgy tűnik, hogy a mai divatra jellemzően a maciviseletben is eljön az idő, ahol a határ a csillagos ég lesz, ami fejlődés szempontjából jó, hiszen egyre több igényt elégít ki, viszont a mára már daddy bear- é öregedő alapító tagok nyilván ferde szemmel nézik, hogy mivé alakultak kezdeti törekvéseik.

Kell egyfajta felvállalás ezek viseléséhez -nem csak Beirendonck kollekciójához-, így nem tartok attól, hogy idehaza minden második macin ugyanaz a ruha fog visszaköszönni. Nem bánnám persze, ha a magyar lakosság olyan mértékű nyitottságát tapasztalhatnám, ahol összemosolyoghatnék a velem szembejövő kisnyugdíjassal, miután szemüvegén keresztül elolvassa a pólómon található „Sorry boys, I only date bears” feliratot. Mindenesetre, aki kedvet kap hozzájuk, a woofguy.com oldalon rendelhet magának a különböző ruhadarabokból.

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?