Uni-Form

Európai Parlamentben szeptember végén indította el a gyűlölet- bűncselekmények bejelentésére szolgáló és információkat tartalmazó új telefonos alkalmazását és webes felületét az európai leszbikus, meleg, biszexuális transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezetekből álló UNI-FORM hálózat.

Az új online gyűlölet-bűcselekmény bejelentő felület elérhető az interneten, az alkalmazás pedig letölthető az AppleStore-ból és a GooglePlayből a projektben részt vevő országokban: Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Máltán, Portugáliában és Spanyolországban,

A bejelentő felületet használhatják maguk az áldozatok, de tanúk és mások is: mindazok, akik jelenteni akarnak egy-egy előítéletes alapú bűncselekményt. Bejelentést névtelenül is lehet tenni, de ha a felhasználó a rendőrség felé is bejelentéssel kíván élni, meg kell adnia elérhetőségét is.

A beérkező bejelentések a projekt megvalósításáért felelős helyi LMBTQI szervezethez (Magyarországon ez a Háttér Társaság) mindenképpen befutnak, több országban pedig (így Magyarországon is) lehetőség lesz arra is, hogy közvetlenül a rendőrséghez is beérkezzenek.

Részletek: uni-form.eu

WOOFdate

WOOFSKN | Maci Viselet

Medve ruházat, macis cuccok! Egyedi, máshol nem kapható macis pólók, trikók, pulóverek, uszónadrágok és sapkák. Divatos kiegészítők maciktól maciknak kizárólag a woofskn.com oldalon.

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?