Meleg Házasság már Németországban is

A mai nappal Németország is csatlakozott a többi Nyugat európai országhoz, és mától Németországban is házasodhatnak a meleg párok!

A világon elsőként Hollandia legalizálta a meleg párok számára is a házasság intézményét, majd lassan a legtöbb Európai ország is követte őket, így mára Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Izland, Írország, Luxembourg, Norvégia, Portugália, Spanyolország és Svédország is.

Az egyesült Királyságban is lehet házasodni, kivéve az Északír területeket ahol továbbra sem.

Több Európai országban, így Magyarországon (Ausztriában, Olaszországban, Görögországban, Svájcban, Szlovákiában, Horvátországban, Csehországban és Cipruson) is egy külön intézmény biztosítja a meleg párok egybekelését, mely lényegében megegyezik a házassággal, de több részletben mint az öröklés és a névhasználatban különbséget tesznek. Ezek az országok továbbra is küzdenek a teljes jogegyenlőségért.

Néhány Európai Uniós országban mint például Lengyelország, továbbra sem esküdhetnek a meleg párok.

Képek: Noodles and Beef

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?