Folsom Street Fair

1984 óta minden évben ingyenes utcai fetish fesztivált tartanak a „bőrös” életérzés szabad megnyilvánulásának jegyében San Franciso utcáin, az egy hetes Leather Pride Week keretében. A Folsom Street Fair elsősorban meleg férfiak által kedvelt fesztivál, de nem melegfesztivál! Éppúgy jelen vannak a hetero férfiak, hölgyek és a leszbikus fetish kedvelők is. A Folsom Street Fair szeptember utolsó vasárnapján kerül megrendezésre.

2007-ben a Folsom Street Fair fesztivál nagy port kavart plakátjaival,melyen Da Vinci  Vacsoráját értelmezték „fetish” szemmel. A botrány odáig fajult, hogy az esemény fő szponzorát, Amerika egyik nagy sörgyártójának a Miller Beer-nek bojkottjára szólítottak fel a konzervatív politikai csoportok és a keresztény közösségek szószólói. Az eseményt pedig egy nyilvános meleg orgiának bélyegezték. (Olaj volt a tűzre hogy kiderült, a 2005-ös fesztiválról készült képeken kisgyerekek is feltűntek a bámészkodók között.)

A „meleg orgia” nem nagyon áll távol az eseménytől (San Francisco-ban a meztelenség nem büntetendő, 2004-ben Debbie Mesloh az ügyészség részéről egyértelműen ki is jelentette), de az exhibicionistákon kívül felvonulnak a fetish témában mérvadó üzletek és filmstúdiók, illetve számos együttes ad koncertet, de művészek alkotásait is megtekinthetjük. A filmstúdiók standjain élőben találkozhatunk eddig csak videókból ismert sztárjaikkal, sokszor pedig bemutatók és szexuális játékok részesei lehetünk.

Belépő a vásárra nincs (révén az eseményeket non-profit szervezet rendezi meg), de ahogy más fesztiválokon így itt is lehetőség van adományt adni. Ennek mértéke átlagosan $ 7 – $ 10, cserébe egy matricát kapunk ami $ 1 kedvezményre jogosít minden termékre amit a vásáron kínálnak!

Folsom Street Fair: www.folsomstreetfair.org

A Folsom Street Fair 2003-ban megvetette a lábát Európában is. Folsom Europe névvel indult hasonló eseménysorozat a németországi Berlinben Daniel Ruester és Juergen Rentze kezdeményezésére (akik 5 társukkal együtt amerikai mintára hozták létre szervezetüket).

Folsom Europe: www.folsomeurope.com

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?