Drake Jensen

A Cashbox Magazinnak adott interjúban coming out-olt az egy népszerű kanadai countryénekes, Drake Jensen. Az előadóművész előbújása nagy feltűnést keltett – pusztán azért is, mert olyan „macsó” műfaj esetében, mint a country, ilyenre még nem igen akadt példa.

Drake Jensen, a kanadai countryzene 42 esztendős növekvő csillaga magas, jóképű, macis alkatú, szakállas férfi, s most szenvedélyesen és őszintén beszélt magáról, továbbá művészetéről a Cashbox Magazinnak. Miután a riporter megkérdezte, hogy miért pont most coming out-olt, Drake a következőt válaszolta:

Miért most? Nem volt más választásom. Először is az önbecsülésem kedvéért, másrészt a férjem, Sean iránt érzett tisztelet miatt, aki egészséget, önbecsülést és bizalmat adott nekem. Nem tudom tovább tagadni a homoszexualitásomat.

A most előbújó énekes arról is beszélt az interjúban, hogy a tervezett coming out előtt azt azonos nemű párjával is megbeszélte, akivel továbbra is kölcsönösen szeretik egymást, s aki mindent igyekezett megtenni, hogy Drake legyőzhesse a rákot.

Kérdés lehet persze: a kijelentésnek milyen hatása lehet a Cape Breton-i szénbányász fiából countryénekessé lett Drake Jensen további karrierjére, hiszen ebben a műfajban abszolút nem jellemző, hogy a pályatársak coming out-olnának, tartva a rajongók reakcióitól. Erről maga az énekes is beszélt az interjúban, utalva arra, hogy tökéletlen világban élünk, és hogy a countryzene világa kifejezetten könyörtelen és nem éppen befogadó tud lenni. Ezt azonban szégyenletes dolognak tartja, s a mostani kiállás is részben ennek köszönhető. A megszólalással igyekszik lelket önteni azon fiatal melegekbe, akik a kitaszítottság érzése miatt az öngyilkosság gondolatával is kacérkodnak (gondolva a nemrég elhunyt 15 éves diákra, Jamie Hubley-ra is).

A frissmeleg.hu írása nyomán.

Drake Jensen párja is szerepel legújabb videójában a “On My Way to Finding You”-ban, amit megnézhetsz weboldalán: www.drakejensen.ca

WOOFdate

Társkereső meleg maciknak és kedvelőiknek

Böngéssz több ezer meleg magyar maci és medvebocs között. Események, bulik és új barátok várnak téged Magyarország legnagyobb meleg macis társkeresőjén. Csatlakozz hozzánk a woofdate.hu oldalon!

Legyél az első aki hozzászól

Vélemény, hozzászólás?